Page Nav

HIDE

Twitter

GRID_STYLE

Son yazılar:

latest

Borç yiğidin kamçısıdır

Sual: (Borç yiğidin kamçısıdır) atasözüyle, Hazret-i Ali’nin, (Dünyada en büyük sıkıntı borçlu olmaktır) sözü çelişmiyor mu? CEVAP Çelişmiyo...

Sual: (Borç yiğidin kamçısıdır) atasözüyle, Hazret-i Ali’nin, (Dünyada en büyük sıkıntı borçlu olmaktır) sözü çelişmiyor mu?
CEVAP
Çelişmiyor, birbirini açıklıyor. İhtiyacı olunca borçlanmak günah değildir. Peygamber efendimiz de borçlanmıştır. Bir demir zırh ceketini, borcundan dolayı bir Yahudi’ye rehin bırakmıştı.

İnsan borçlu olunca, rahat olamaz, boş oturamaz, ödemek için çalışır, gayret eder, bir an önce borcumu ödeyeyim der. Borcu çalışmasına yardımcı olur. Yiğidin kamçısı da, bu demektir. Yiğit, kamçı sayesinde, Hazret-i Ali’nin dediği sıkıntıdan kurtulur.

Kazası olmayan
Sual: Hiç kaza namazı olmayan kimse, öğlenin sünnetini kılarken, (İlk kazaya kalmış öğlenin farzını kılmaya) diye niyet etse, eda niyetiyle kaza, kaza niyetiyle eda caiz olduğuna göre, bu kimse, o günkü öğlenin farzını kılmış sayılır mı?
CEVAP
Hayır. Kazası olmadığı için, kıldığı nafile olur. Sünnet yerinde kılındığı için vaktin yani öğlenin sünneti de kılınmış olur.

Piyangodan çıkan araba
Sual: Bir kimse, kendisine piyangodan çıkan arabayı satabilir mi?
CEVAP
Dinen o araba onun mülkü olmadığı için satamaz. Bir fakire hediye eder; fakir de, dilediğine satabilir veya hediye edebilir.

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı ve fikirlerinizi bize gönderiniz. Sorularınız için dinimizislam2@gmail.com adresine mail gönderiniz.
BİZİM SAHİFE sitesi..

Önizleme