Page Nav

HIDE

Twitter

GRID_STYLE

Son yazılar:

latest

Hakikat Kitabevi

Sual: İsmi çeşitli iddialarla gündeme gelen Ömer Öngüt’ün kitaplarını yayınlayan Hakikat Yayıncılık ile Hakikat Kitabevi arasında bir bağlan...

Sual: İsmi çeşitli iddialarla gündeme gelen Ömer Öngüt’ün kitaplarını yayınlayan Hakikat Yayıncılık ile Hakikat Kitabevi arasında bir bağlantı var mı?
CEVAP
Hayır, uzaktan veya yakından hiçbir bağlantı yoktur. Sadece isim benzerliğidir. Hakikat Kitabevi’nin merkezi İstanbul’un Fatih ilçesindedir. İnternet adresi de, www.hakikatkitabevi.com ’dur. Birçok dildeki kitaplarının yanında, yayınladığı Türkçe kitaplar şunlardır:

Tam İlmihal Seadet-i Ebediyye, Mektubat Tercemesi, Faideli Bilgiler, Hak Sözün Vesikaları, Herkese Lazım Olan İman, İslam Ahlakı, Eshab-ı Kiram, Kıyamet ve Ahiret, Cevap Veremedi, İngiliz Casusunun İtirafları, Kıymetsiz Yazılar, Namaz Kitabı, Şevahid-ün Nübüvve, Menakıb-ı Çihar Yar-i Güzin.

Hakikat Kitabevi’nin, bunlardan başka Türkçe yayını yoktur.

Hamama gitmek uygun mu?
Sual: Kadınların ve erkeklerin, hamama gitmeleri uygun değil midir?
CEVAP
İkisi de uygun değildir; çünkü kadınlar kadın hamamında avret yerlerini açıyorlar ve birbirlerinin avret yerlerine bakıyorlar. Kadının kadına avret yeri, göbekle diz arasıdır. Buralarını, kadınlar yanında da açmak ve başkasının açık olan avret yerine bakmak günah olur. Erkeğin erkeğe avret yeri de, göbekle diz arasıdır. Bundan dolayı erkeklerin de, avret yerini açan erkeklerin bulunduğu hamamlara gitmeleri doğru değildir. Hastalık veya başka bir ihtiyaç sebebiyle umumi hamama veya umumi kaplıcaya gidince de, diz ve göbek arasını örtmeli; açık olanlara bakmamalı. İhtiyaç olunca, Hanbelî mezhebini taklit etmeli; çünkü Hanbelî mezhebinde erkeklerin avret yeri sadece seveteyndir. Yani ön ve arka edep yerleridir.

Uygun olmayan elbiseler satmak
Sual: Dışarıda giyilen açık saçık elbiseler satıyoruz. Mağazamıza Müslüman olmayanlar da geliyor. Uygun mudur?
CEVAP
Sadece gayrimüslim olanlar gelseydi mahzuru olmazdı. Müslümanlar da geldiği için, yani onlara da satılacağı için uygun değildir.

Üçgen şeklinde muska
Sual: Muska taşımak caiz midir? Muska nasıl kaplanır? Üçgen şeklinde olmasının, onunla tuvalete girilmesinin mahzuru var mıdır?
CEVAP
Dinin bildirdiği dua ve âyetlerin yazılı olduğu muskayı taşımak caizdir. (F. Hadisiyye)

Muskanın üçgen veya başka bir şekilde olmasının da hiç mahzuru yoktur. Muska ya yedi kat balmumu kaplanmış muşamba denilen beze sarılır veya tek kat deri yahut naylona sarılır. Bu haliyle tuvalete girmekte de mahzur olmaz.

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı ve fikirlerinizi bize gönderiniz. Sorularınız için dinimizislam2@gmail.com adresine mail gönderiniz.
BİZİM SAHİFE sitesi..

Önizleme