Page Nav

HIDE

Twitter

GRID_STYLE

Son yazılar:

latest

Helâl rızık ve helâl iş

Sual: İşinin uygunsuzluğu sebebiyle, rızkının helâl olup olmadığından şüphe eden birisi ne yapmalıdır? CEVAP Helâl rızık ve helâl bir iş i...

Sual: İşinin uygunsuzluğu sebebiyle, rızkının helâl olup olmadığından şüphe eden birisi ne yapmalıdır?
CEVAP
Helâl rızık ve helâl bir iş için dua etmelidir. Peygamber efendimiz şöyle dua ederdi:

(Cebrail aleyhisselam şu iki duayı bildirdi: Allah’ım, bana helâl rızık ve salih iş nasip eyle!) [Hâkim]


Düğünde davul çalmak
Sual: Düğünde davul çalmak caiz midir?
CEVAP
Davul çalarak düğünü tanıdıklara duyurmak sünnettir. Ayrıca savaşta, hac yolunda, askerlikte, oruca kaldırmak için sahurda davul çalmak caizdir. (S. Ebediyye)

Şarap sirkesi
Sual: Biz Avrupa’da yaşıyoruz. Domuz yağından yapılan sabunları ve şarap sirkelerini kullanmak caiz midir?
CEVAP
Şarap, sirke hâline; domuz yağı da sabun hâline dönüşünce temiz olur. Bütün kimyasal değişmeler böyledir. (Redd-ül-muhtar, Tahtavi, Dürer, S. Ebediyye)

Azılı bir kâfir Müslüman olunca, bütün günahları affedilir, tertemiz bir Müslüman olur. Hatta günahları sevaba çevrilir. (Furkan 70)

Şarap da, tamamen sirkeye dönüşünce, damlası haram iken, tertemiz sirke olur. Kaliteli üzümlerden yapılan bir şarabın, sirkesi de kaliteli olur. El-fıkhü alel mezahibil-erbea kitabında bildirilen bir hadis şerifte, Peygamber efendimiz, (En iyi sirke, şaraptan yapılandır) buyuruyor. (Beyheki)

Kahramanlığı, yiğitliği meşhur bir kâfir Müslüman olunca, kahraman bir Müslüman olur. Hazret-i Ömer, tek başına Resulullah efendimizi öldürecek kadar gözü kara birisiydi. Müslüman olunca, Kâbe’ye gelip açıktan ibadet etti. Herkes gizli hicret ederken, o gündüz açıktan gitti. Giderken de haber verdi. (Anasını ağlatmak, karısını dul bırakmak isteyen varsa gelsin) diye meydan okudu. (Mirat-ı kâinat)

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı ve fikirlerinizi bize gönderiniz. Sorularınız için dinimizislam2@gmail.com adresine mail gönderiniz.
BİZİM SAHİFE sitesi..

Önizleme