Page Nav

HIDE

Twitter

GRID_STYLE

Son yazılar:

latest

Kız mı yoksa, erkek olarak mı doğmak?

Sual: (Şansım olsaydı anam beni kız olarak doğururdu) deniyor. Allah indinde, kız olarak doğmak, erkek olarak doğmaktan daha üstün mü oluyor...

Sual: (Şansım olsaydı anam beni kız olarak doğururdu) deniyor. Allah indinde, kız olarak doğmak, erkek olarak doğmaktan daha üstün mü oluyor?
CEVAP
Dinimizde netice önemlidir. Bir kimse, kâfir çocuğu olarak doğar, Müslüman olur ve imanla ölürse Cennete gider ve büyük nimete kavuşur. Bir kimse de, Müslüman olarak doğar, kâfir olur ve küfür üzerine ölürse Cehenneme gider ve sonsuz azaba maruz kalır. Demek ki, kadın veya erkek olarak doğmak önemli değil, önemli olan imanlı ölmektir.

Mısır kralları Firavunlar vardı. İman etmeyenlerin hepsi Cehenneme gitti. Nice köleler ve cariyeler ise,
imanlı öldükleri için Cennetlik oldular.

(Kral mı üstün, köle mi üstün) diye sormak yanlış olur. Dinimizde Müslüman olan üstündür. İki Müslüman arasında ise, takvası çok olan daha üstündür. İki âyet-i kerime meali şöyledir:

(Ey insanlar! Sizi, bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizle tanışmanız için milletlere, kabilelere ayırdık. Allah indinde en üstününüz, takvada en ileri olandır.) [Hücurat 13]

(Mümin bir köle, müşrik olan hür bir erkekten elbette daha üstündür.) [Bekara 221]

Zenci mi üstün, beyaz ırktan olan mı üstün demek de yanlıştır. Zenci beyazdan üstün olabilir. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:

(Arabın Aceme [Arap olmayana], Acemin Araba üstünlüğü olmadığı gibi, kırmızının karaya, karanın kırmızıya üstünlüğü yoktur. Hiçbir milletin diğerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir.) [İbni Neccar]

Fransız mı üstün, İngiliz mi üstün diye de sorulmaz. Hangisi Müslümansa o üstündür. İkisi de Müslümansa, hangisi takva ehliyse o daha üstündür.

Zengin mi üstün, fakir mi üstün diye de sorulmaz. Fakir sabrederse, zenginden üstündür. Zengin şükrediyor, fakir sabredemiyorsa, zengin fakirden üstündür.

Âlim cahilden üstündür, ama âlim cimriyse, cahil daha üstündür. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:

(Allah katında cömert bir cahil, cimri âlimden daha üstündür.) [Dare Kutni]

Demek ki, dindeki üstünlük, ırkla, cinsiyetle, mal ve rütbeyle değil, iman edip takva sahibi olmakla mümkün olur.

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı ve fikirlerinizi bize gönderiniz. Sorularınız için dinimizislam2@gmail.com adresine mail gönderiniz.
BİZİM SAHİFE sitesi..

Önizleme