Page Nav

HIDE

Twitter

GRID_STYLE

Son yazılar:

latest

Şehid olarak ölmek nasıl istenir?

Sual: Bir arkadaş, denizde boğularak şehid olmanın sevabının büyük olduğunu bildiği için, suda, denizde boğularak ölmem için bana dua ediy...

Sual: Bir arkadaş, denizde boğularak şehid olmanın sevabının büyük olduğunu bildiği için, suda, denizde boğularak ölmem için bana dua ediyormuş. Yüzüme karşı da, inşallah denizde boğulursun dedi. Böyle dua etmek uygun mudur?
CEVAP
Şehid olarak ölmek elbette çok iyidir. Şehid ol diye dua etmek de iyidir, fakat denizde boğularak öl diye dua etmek doğru değildir. Bir insanı yılan soksa, vahşi hayvanlar parçalayıp öldürse şehid olur. Ona, seni yılanlar soksun, aslanlar parçalasın diye dua etmek çok yanlıştır. Trafik kazasında beyni parçalanarak ölen de şehid olur, ama sen bu şekilde öl diye dua edilir mi hiç? Donarak veya ateşte yanarak ölen de şehid olur, ama birine böyle dua etmek, beddua olur.

Denizde boğularak ölmek, acı bir ölümdür. Onun için Aziz Mahmut Hüdayi hazretleri, (Bana bir Fatiha okuyan, denizde, suda boğulmaktan kurtulsun) diye dua ediyor. Yani o kimsenin şehit olmasını istemiyor mu? İnsan yatağında da rahatça ölse yine şehid olabilir. Yatağında şehid olarak ölmek için dua etmelidir.

Ölümün faydası
Sual: S. Ebediyye'de, (Kâfirlere de ölüm faydalıdır) deniyor. Kâfire ölümün ne faydası olur ki?
CEVAP
Kâfir, yaşadığı müddetçe küfrüne devam eder, her aldığı nefes de azabını arttırır. Ölüm, kâfirin küfrünün devam etmesine ve azabının artmasına mani olur. 90 sene yaşamış bir kâfirle 40 sene yaşamış kâfirin küfrü ve azabı eşit olmaz.

Ölmeden önce
Sual: Ölmeden önce, mezar yeri satın almak caiz mi?
CEVAP
Evet, caizdir.

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı ve fikirlerinizi bize gönderiniz. Sorularınız için dinimizislam2@gmail.com adresine mail gönderiniz.
BİZİM SAHİFE sitesi..

Önizleme