Page Nav

HIDE

Twitter

GRID_STYLE

Son yazılar:

latest

Evlenmekten maksat

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki: Peygamber efendimiz, (İki Müslüman Allah rızası için bir araya gelse, şeytan uzakta bekler, yanlarına y...

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:

Peygamber efendimiz, (İki Müslüman Allah rızası için bir araya gelse, şeytan uzakta bekler, yanlarına yaklaşamaz) buyuruyor. Saliha bir hanımla evlenince de, iki Müslüman bir araya gelmiş olur, şeytan aralarına giremez. İkisi iyi geçindiği müddetçe, İblis zarar veremez. Ama bir hır gür çıkarsa, Allah muhafaza etsin, şeytan gelir, hem bir tane değil, birçoğu üşüşür, aralarını bozar. Zaten içimizde olan nefis de, bu durumu fırsat bilip, elinden geleni yapar.

Evlenecek kardeÅŸlerimize çok önemli bir tavsiyemiz var. Evlenecek kimsenin, çok korkması gereken ÅŸey, kul hakkıdır. Gelen hanım, hizmetçi deÄŸildir, Allah’ın bir kuludur. Âhirette en zor hesap kul hakkından verilecektir. Onlar esir, köle deÄŸildir. Kıymetini bilen için sultandır. Ä°slamiyet’in dışına çıkarsa, kocasına da günah yazılır. Evlenmekten maksat, bir Müslüman hanımı kurtarmak ve onu hak yolda muhafaza etmektir. Bunu baÅŸarabilen kimse, çok kıymetli insandır.

Başını örten, namazını kılan, eşine itaat eden hanım, Cennet nimetinin tâ kendisidir.

Kadın, âhirette üç şeyden sorguya çekilir:

1- Dine uygun örtündün mü?

2- Namazını istenilen şekilde kıldın mı?

3- EÅŸine itaat ettin mi?

Ama erkeÄŸin durumu öyle deÄŸildir. Eve getireceÄŸi rızıktan ve kadının hâl ve hareketinden de mutlaka sorulacaktır. Mesuliyeti büyüktür. Kadının günaha girmesi, Allah muhafaza etsin, kocasının bütün ibadetlerinin sevabını yok eder, çünkü kötülük daima iyiliÄŸe hâkimdir. Erkek, yuvasında Ä°slamiyet’i muhafaza etmek için her fedakârlığı yapmalı, her sıkıntıya katlanmalı, her tedbiri de almalıdır. Evde Ehl-i sünnet âlimlerinin kitapları mutlaka okunmalıdır.

Peygamber efendimiz, (Evlenen ve evlendiren Allah’ın dostudur) buyuruyor. Dinimize uygun ÅŸekilde, uygun yerlerde evlenenler ne ÅŸanslıdır. Ya dinimize uygun olmayan ÅŸekilde, haram iÅŸleyerek, uygun olmayan yerlerde evlenselerdi? O yuvadan hayır gelir miydi? Büyükler, (Keennel-harâme nârün=Haram ateÅŸtir) buyuruyor. (Keenne) demek, (hemen hemen) manasındadır. Büyüklerin, (hemen hemen) demesi tahmin, zan deÄŸildir, onların zanları kesinlik ifade eder. O büyükler, kibir gibi görülmesin diye (Zannediyorum) derler. Netice, haram mutlak ateÅŸtir. Bu ateÅŸe düşen yanar, mahvolur. AteÅŸin içinde olan, nasıl mutlu olabilir?

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı ve fikirlerinizi bize gönderiniz. Sorularınız için dinimizislam2@gmail.com adresine mail gönderiniz.
BÄ°ZÄ°M SAHÄ°FE sitesi..

Önizleme