Page Nav

HIDE

Twitter

GRID_STYLE

Son yazılar:

latest

En üstün insan kimdir?

Sual: Her haramı mubah görenler, (Üstadımız Peygamberimizden sonra en üstün insandır) derken, bazıları daha ileri giderek, (Allah sorgul...


Sual: Her haramı mubah görenler, (Üstadımız Peygamberimizden sonra en üstün insandır) derken, bazıları daha ileri giderek, (Allah sorgulanabilir, ama üstadımız sorgulanamaz) diyorlar. Hâşâ Allah sorgulanır mı? Peygamberlerden sonra en üstün insan, Hazret-i Ebu Bekir değil mi?
CEVAP
Önce üstünlükle ilgili suale cevap verelim: Peygamberlerden sonra en üstün insan, elbette Hazret-i Ebu Bekir’dir. Üstadımız dedikleri hocaları, en büyük evliya da olsa, Eshab-ı kiramın en alt derecesindeki bir zata yetişemez. Ama evliya olsaydı, talebeleri zaten böyle bozuk bir kıyas yapmazdı. Hoca talebesiyle ölçülür. Genelde talebe bozuksa, hocalarında da bozukluk var demektir.

(Şeyh uçmaz, mürit uçurur) diye bir söz var. Şimdi piyasadaki herkes, kendi hocaları için zamanın en üstünü, kutb-üz-zaman, zamanın sahibi, gavs-ı kebir, mehdi, halîfe, hattâ resul yani peygamber diyor. Gözlerini taassup bürüyen böyle kimselerin, üstatlarının Hazret-i Ebu Bekir’den üstün olduğunu söylemeleri çok çirkindir. Çünkü Peygamber efendimiz, Hazret-i Ebu Bekir'in üstünlüğü ile ilgili buyuruyor ki:

(Ebu Bekir, insanların en üstünüdür. Yalnız peygamber değildir.) [Deylemî]

(Ebu Bekir’i sevip, ona şükretmek her mümine vacibdir.) [Deylemî]

(Cebrail aleyhisselama, Ömer’in üstünlüklerinden sordum. “Onun kıymetini, Nuh aleyhisselamın peygamberlik zamanı kadar [950 yıl] anlatsam, bitiremem. Bununla beraber, Ömer’in bütün kıymeti, Ebu Bekir’in kıymetlerinden biri kadardır” dedi.) [Ebu Ya’la]

(Allah sorgulanabilir, ama üstadımız sorgulanamaz) demeleri ise, açıkça küfürdür. (Lâ yüs'el=Sorgulanamaz) ifadesi Allahü teâlâ için kullanılır. Sorgulama işi, bir üst makamın suçluyu hesaba çekmesidir. Hâşâ, Allahü teâlâ sorgulanamaz ve Onun üstünde bir makam olmaz. Bu sözleri, onların küfürde ne kadar ileri gittiklerini göstermektedir.

Hristiyan kadın, ateist olsa

Sual: Müslümanla evli olan Hristiyan kadın, ateist olsa, yani kitaplı kâfir iken kitapsız kâfir olsa, evliliğe zarar gelir mi?
CEVAP
Dinimiz, kitapsız kâfirle evlenmeyi yasak etmiştir. Evlenmeye karar verince, küfre girilmiş olur. Onun için, kitapsız kâfir kadınla evli kalmak caiz olmaz. Bugün müşrik olmayan kitaplı kâfir bile bulmak çok zordur. Hristiyan’ım diyen her kadının, kitap ehli olduğu zannedilmemelidir.

Domuzlu kedi maması

Sual: Domuz etli mamayı kedinin yemesi günah olur mu?
CEVAP
Hayvana hiçbir şey günah olmaz. Bunu yedirene de günah olmaz. Domuz eti olmayanları tercih etmek iyi olur.

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı ve fikirlerinizi bize gönderiniz. Sorularınız için dinimizislam2@gmail.com adresine mail gönderiniz.
BİZİM SAHİFE sitesi..

Önizleme