Page Nav

HIDE

Twitter

GRID_STYLE

Son yazılar:

latest

Estetik ameliyat ve dövme yaptırmak

Sual: Estetik ameliyatta caiz olan şekil hangisidir?  CEVAP  Tabii olan şekli, süs gayesiyle, değiştirmek caiz değildir. Mesela burnu bi...

Sual: Estetik ameliyatta caiz olan şekil hangisidir? 
CEVAP 
Tabii olan şekli, süs gayesiyle, değiştirmek caiz değildir. Mesela burnu biraz büyük olan, küçültmek niyetiyle değiştiremez. Fakat herkesin dikkatini çeken, nefreti gerektiren bir durum varsa, uygunsuz nahoş bir durum varsa bunu estetik ameliyatla düzeltmekte mahzur yoktur.

Sual: Arkadaşımın bir tanıdığı varmış. Küçükken burnu kırılmış ve çirkin bir görüntü arz edecek şekilde tutmuş. Kendisine bunu sorun yapıyor ve hep ben çirkinim gibi şeyler söylüyormuş. Bu arkadaşın estetik ameliyat olması caiz mi?
CEVAP
Eski haline getirmek veya çirkinliği gidermek caiz. Büyük burnu küçültmek, büyük kulağı küçültmek gibi şeyler caiz değildir.

Sual: Kadın, kocası için ameliyatla karnını küçültse caiz mi?
CEVAP
Değildir.

Dövme yaptırmak
Sual: Dövme yaptırmak günah mıdır?
CEVAP
Evet günahtır. 

Sual: Kalıcı dövme yaptıranın ne yapması gerekir? Abdeste veya gusle zararı olur mu?
CEVAP
Dövme yaptırmanın caiz olmadığı, hadis-i şerifle bildirilmiştir. Yaptıranın tevbe etmesi ve bir daha yaptırmaması gerekir. Dövme, deri üstünde bir tabaka meydana getirmeyip, deri altından yapıldığı için gusle ve abdeste mani olmaz. Deri üstüne yapılmış olsa da, kolayca çıkarma imkânı yoksa, yine abdeste ve gusle mani olmaz.

Sual: Bir arkadaş, “Dövme yaptırmanın günah olduğu söyleniyor. Ben meal okudum. Kur’anda böyle bir şey göremedim” diyor. Dövme yapmak günah değil mi?
CEVAP
Evet günahtır. Her şeyi Kur’anda bulmak zordur. Sahih-i Müslim'de bildiriliyor ki:
İbni Mesud hazretleri, (Dövme yapan ve yaptıran, peruk takan ve taktıranlara lanet olsun) mealindeki hadis-i şerifi rivayet edince, Ümmü Yakub adında ihtiyar bir kadın itiraz edip, "Ben Kur'anın hepsini okudum, ama böyle bir lanet yok” dedi. İbni Mesud hazretleri, "Dikkatli okusaydın mutlaka görürdün” diyerek şu mealdeki âyet-i kerimeyi okudu:
(Resulullahın size verdiklerini alın, yasakladıklarından sakının!) [Haşr 7] 

Sual: Dövme yaptırmanın caiz olmadığını bildiren hadis var mı?
CEVAP
Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Kaşlarını incelten ve dövme yaptıran lanetlenmiştir.) [Ebu Davud]

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı ve fikirlerinizi bize gönderiniz. Sorularınız için dinimizislam2@gmail.com adresine mail gönderiniz.
BİZİM SAHİFE sitesi..

Önizleme