Page Nav

HIDE

Twitter

GRID_STYLE

Son yazılar:

latest

Halvette namaz kılmak

Sual: Bir erkek, evine gelen yabancı kadınlara imam olabilir mi? CEVAP Evde erkek, mahremi olan kadınlara imam olur; yabancı kadınlara imam ...

Sual: Bir erkek, evine gelen yabancı kadınlara imam olabilir mi?
CEVAP
Evde erkek, mahremi olan kadınlara imam olur; yabancı kadınlara imam olamaz; çünkü halvet olur. Eğer cemaat arasında, bir erkek veya imamın mahremi kadın bulunursa, yabancı kadınlar da cemaate girebilir. Burada da, süt ve nikâhla olan mahremlerin, halvette olduğu gibi, gençseler mekruhtur. Mescitte halvet hâsıl olmaz. (S. Ebediyye)

Bir evde kadınların arasında yalnız bir erkek bulunur da, o erkeğin kızı, kız kardeşi, annesi, halası, teyzesi gibi bir mahremi veya karısı bulunmazsa kadınlara imam olması mekruhtur. Ama yanında bunlardan biri bulunur yahut kadınlara mescitte imam olursa mekruh olmaz. (Dürr-ül muhtar)

Namazlardan sonra

Sual: Hadis-i şeriflerde, (Farz namazlardan sonra şu duayı okumak sevabdır) deniyor. Farzı kılınca mı okunacak, yoksa duadan sonra mı?
CEVAP
Hanefi mezhebi âlimlerinin açıklamasına göre, namaz bitip dua ettikten sonra okunacak demektir; çünkü farzla sünnet, sünnetle farz arasında dua okumak Hanefi'de caiz değildir. (İbni Abidin)

Kelime-i şehadeti tekrar etmek

Sual: Seferi imama uyan mukimin, imam son oturuşta Salli, Barik ve Rabbenâ’yı okurken, kelime-i şehadeti tekrar etmesi iyi olur mu?
CEVAP
Evet, iyi olur.

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı ve fikirlerinizi bize gönderiniz. Sorularınız için dinimizislam2@gmail.com adresine mail gönderiniz.
BİZİM SAHİFE sitesi..

Önizleme