Page Nav

HIDE

Twitter

GRID_STYLE

Son yazılar:

latest

Ölüm korkusu

Sual: Ölüm acısından çok korkanın, ne yapması gerekir? CEVAP Müslüman, Allah’ın dostudur. Dostlara ölüm acısı olmaz. Acı olmayınca ko...

Sual: Ölüm acısından çok korkanın, ne yapması gerekir?
CEVAP
Müslüman, Allah’ın dostudur. Dostlara ölüm acısı olmaz. Acı olmayınca korkmak lüzumsuz olur. Allahü teâlâ, Azrail aleyhisselama buyurdu ki:

(Dostlarımın canını kolay al, düşmanlarımın canını güç al!) [Cennet Yolu İlmihali]

Yasin-i şerif okumak, çok faydalıdır. Faydalarından birisi de, eceli gelen hasta ölüm acısı duymaz. Ayrıca her zaman abdestli bulunmaya çalışmalı. Abdestliyken ölenlere şehid sevabı verilir. Peygamber efendimiz, (Abdestli olarak ölen, ölüm acısı çekmez; çünkü abdest, imanlı olmanın alametidir. Namazın anahtarı, bedenin günahlardan temizleyicisidir) buyuruyor. Şehidler ölürken, kabirde verilecek olan Cennet nimetlerini görerek çok sevinir, çok neşelenir. Ölürken hiç acı duymaz ve Cennet nimetlerine kavuşurlar. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:

(Müslümanın kabri, Cennet bahçesidir.) [Tirmizi]

Maliki’yi taklit ve seferilik


Sual: Hanefi mezhebindeki bir kimse, 10 günlüğüne sefere çıksa, orada bir akıntıdan veya başka bir ihtiyaçtan dolayı Maliki mezhebini taklit etmesi gerekse, seferiliği devam eder mi?
CEVAP
Maliki’nin şartlarına da uyması gerektiği için, seferiliği devam etmez.

Elle yazmak


Sual: Dua âyetlerinin ve diğer duaların, evimizde bulundurmak ve üzerimizde taşımak için, elle yazılması şart mıdır? Yazıcıdan çıktı alınsa veya fotokopi çekilse de olur mu?
CEVAP
Evet, olur. Mutlaka elle yazmak gerekmez.

Uzun pantolon


Sual: Paçaları yere değen pantolonla veya pijamayla namaz kılmak mekruh mudur?
CEVAP
Hayır. Eğer paçalar çok uzunsa, topuklara kadar kıvrılabilir.

Tesbih taneleri


Sual: Tesbihteki taneler, 33 değil de, fazla veya eksik olursa mahzuru olur mu?
CEVAP
Bilinmeyince mahzuru olmaz. 33 sayısı, 3’ün katı olduğu için, tesbih çekerken, bazen üçer üçer çekilirse, eksik veya fazla olup olmadığı, ayrıca saymadan anlaşılabilir.

Uçakla gidince


Sual: Akşamı kıldıktan sonra, çok hızlı giden bir uçakla batıya gidince güneşi görse, güneş batınca akşamı tekrar kılar mı?
CEVAP
Evet, tekrar kılar; çünkü vakit esastır.

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı ve fikirlerinizi bize gönderiniz. Sorularınız için dinimizislam2@gmail.com adresine mail gönderiniz.
BİZİM SAHİFE sitesi..

Önizleme