Page Nav

HIDE

Twitter

GRID_STYLE

Son yazılar:

latest

Kaynaklı site

Sual: Günlük bir gazetede, www.dinimizislam.com sitesinin resmi konularak, (Dinî bilgiyi internetten değil sahih kaynaklardan öğrenin. Tem...

Sual: Günlük bir gazetede, www.dinimizislam.com sitesinin resmi konularak, (Dinî bilgiyi internetten değil sahih kaynaklardan öğrenin. Temel dini esaslar edinilmeden, internetteki bilgilere yaklaşılması sakıncalıdır) deniyor. İnternetteki dinî sitelerin hepsinin güvenilir olmadığına ve internet sitelerine mesafeli yaklaşılması gerektiğine dikkat çekiliyor. www.dinimizislam.com sitesi, her dini konuyu muteber kaynakları esas alarak yazdığına göre, işte böyle kaynaklı verilmeli mi deniyor, yoksa bu siteye itibar edilmemesi gerektiği mi vurgulanıyor?
CEVAP
Sitemizdeki yazıların hepsi kaynaklı olduğuna göre, sitemizin övüldüğünü, reklamının yapıldığını sanıyoruz. Yoksa kaynaklı bir siteye iftira atmak, onu kötülemek, yasal olarak da suçtur.

İbni Mübarek hazretlerinin, (Dininizi kimden aldığınıza iyi bakın) buyurduğu gibi, sitemizdeki binlerce sayfalık bilgilerin hepsi, asırlarca dünyaya nur saçan, dört hak mezhep imamlarımızın ve bunların yolunda olan âlimlerin eserlerinden alınmaktadır. Nakle önem veren, şahsi görüşlere kesinlikle yer verilmediğini vurgulayan bir sitedir.

Sitemizin Hakkımızda kısmındaki açıklamada, bu husus çok güzel izah edilmiştir. Oradaki Kaynak Eserler bölümünde de, yazılarda kaynak olarak kullanılan eserler ve yazarları hakkında geniş bilgi verilmiştir. O gazete, bu kaynakları elbette inkâr etmez. Sitemizin reklamını yaptıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz.

Boğazı geçen seferi mi olur?
Sual: S. Ebediyye'de, (İstanbul'dan Anadolu'da 104 kilometreye gitmeye niyet edenlerin hepsi, boğazın karşı sahiline geçince seferi olurlar) deniyor. Boğazın karşısına geçince niye seferi olunuyor? Mesela Beşiktaş'tan Gebze'ye giden seferi olur mu?
CEVAP
Hayır. Boğazın karşısına geçtiği için değil, 104 km'lik yola gitmek niyetiyle çıktığı için seferi olur. Yine S. Ebediyye'de, (İstanbul'da, Fatih'ten otobüsle sefere çıkan, bugün için, Edirnekapı kabristanını geçince, Aksaray'dan çıkan, Topkapı kabristanını, sahil yolundan ise, Yedikule kapısını geçince, Üsküdar'dan çıkan, Selimiye kışlası ile Karacaahmet kabristanı arasından geçince seferi olur) deniyor. Hanefi'de, 104 km uzağa gitmek niyetiyle yola çıkan kimse, fina denilen boş arazi, kışla, fabrika, ırmak veya okul gibi yerleri geçince seferi olur. 104 km'den daha yakın yere gidiyorsa, boğazı da geçse seferi olmaz.
 

Hiç yorum yok

Yorumlarınızı ve fikirlerinizi bize gönderiniz. Sorularınız için dinimizislam2@gmail.com adresine mail gönderiniz.
BİZİM SAHİFE sitesi..

Önizleme